sobota, 17 lutego 2018

Warzywny bigos- przepis


Potrzebujemy:
- kapusty kiszonej
- marchewki
- papryki czerwonej i żółtej
- pomidorów
- pora
- pietruszkę (korzeń) i pietruszka zielona natka
- cebula biała i czerwona
- jabłko
- zielone bączki z cebuli
- czosnek (2 ząbki)
- ulubione przyprawy

Kapustę kroimy na mniejsze części.
Marchewkę, pietruszkę- trzemy na grubym tarle.
Paprykę kroimy na grube paski, pora w plasterki, jabłko w grubą kostkę.
Cebule kroimy w grubszą kostkę w drobną kostkę: kroimy natkę pietruszki, bączki cebuli, czosnek.
Pomidory sparzone ze skóry również kroimy w grube kostki.

Wszystko pakujemy go garnczka, dodajemy trochę przegotowanej wody i dodajemy przyprawy (np.pieprz, curry, kurkuma, sól himalajska, imbir, koperek, natka pietruszki).
Gotujemy, mieszając. Warto spróbować w czasie gotowania , by wiedzieć, czy dodać jeszcze coś  ;)



2 komentarze:

Copyright © 2016 Szczupłe ciało , Blogger