czwartek, 11 stycznia 2018

Chipsy z jarmużu- przepis


Chipsy z jarmużu (bez tłuszczu) 




Czego potrzebujemy?

  • dowolną ilość liści jarmużu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • sól, pieprz - według uznania



KROK 1:Liście jarmużu myję, lekko strzepuję z wody, rwę na małe kawałki i odrywam najtwardszy element liścia. Kawałki doprawiam papryką, papryką ostrą i solą. Mieszam dłonią.

KROK 2:Wykładam na papier do pieczenia i piekę w piekarniku nastawionym na 140C. 
Piekę ok. 8 minut, jeśli jest sporo jarmużu (jak na foto) to obracam po tym czasie i piekę jeszcze 5-6 minut aż wszystkie będą rumiane.
 Jak jest ich mniej to wystarczy w sumie 8 minut. 


1 komentarz:

Copyright © 2016 Szczupłe ciało , Blogger