środa, 31 stycznia 2018

Przepis na frytki z dyni

 Frytki z dyni smakują, jak te zrobione z ziemniaków, z tą różnicą, że nie ociekają tłuszczem i zdrowe 😉

 Potrzebujemy tylko dyni i ulubionych przypraw. Ja swoją kupiłam w lidlu, tak pisząc z góry, gdybyście o tej porze roku nie mogli nigdzie jej znaleźć (nie mieli jej nawet w warzywniaku!🙀)


Dynię obieramy, kroimy na cztery części, usuwamy środek.
Następnie kroimy na takie plastry jak te widoczne powyżej i posypujemy ulubionymi przyprawami- u mnie była to sól himalajska, odrobina pieprzu i curry.




Rozkładamy nasze dzieło na blasze, gdzie wcześniej daliśmy papier do pieczenia i wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut w 180 C. Najlepiej w trakcie pieczenia sprawdzać, czy już są miękkie, lub po prostu skosztować, czy dynia przestała być surowa.

Polecam- są przepyszne i sycące 😊


czipsy szybko znikają, if you know what I mean 😃

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Szczupłe ciało , Blogger